Horvátországi Appartman - Villa-Tolnai.eu - Nyaralás Horvátországban - Tisno

A VILLA TOLNAI elérése

 
 
22240  Tisno,  Ante  Starcevice  utca  132.    Horvátország

Tisno Észak-Dalmáciában  található Zadar és Sibenik között. Tisno a szárazföld utolsó faluja, egy felnyitható híd köti össze Murter szigettel.

Tisno Budapest 0-pontjától 670 km-re fekszik. Az M7-es autópályán Letenyéig kell utazni.  Az országhatár után 2-3 km-re kezdődik Gorican-tól egy autópálya szakasz Zágráb ( főváros ) felé. Goricannál csak  a jegyet kell az automatából kihúzni, és a fizető szakasz végén kell fizetni. Ez a szakasz 36,- Kuna, fizethető Euróban is.

Innen 2x2 sávos a fővárost elkerülő útszakasz következik, amely nem fizető szakasz. Egyetlen nagyobb csomóponton kell áthaladni, ott  Split irányban kell haladni. Ez kb félórás szakasz, az út rávisz a spliti autópályára. Az automatából  a jegyet ki kell húzni. Innen 0-tól indul az autópálya mérése. Minden fél és minden egész kilométer is ki van táblázva, írva.

Több márkájú benzinkút van ezen a szakaszon is, a tapasztalat szerint a legolcsóbb az INA. Minden kútnál van büfé és WC is, a legkényelmesebb és a legnagyobb szolgáltatást nyújtó pihenő jelenleg a sárgára festett TIFON, amely a 78. km-nél van. Ez a pont Zamárdi és Tisno között pont félúton van.

Az autópályáról letérni a 300.  km-nél, PIROVAC, OTOK MURTER kijáratnál kell. Ez a szakasz 126,- Kunába kerül. Fizetni lehet készpénben, mint az előző szakasznál, de lényegesen gyorsabban halad a sor, ha bankkártyával fizetünk.

A rendőrség a világítást és a biztonsági öv használatát sokszor és szigorúan ellenőrzi, nemhasználat esetén a büntetés 300-1500 Kuna is lehet. Autópályán a sebességmérés nem jellemző, de alsóbb rendű főutakon igen, a büntetés hasonló.

Az autópályáról letérve az OTOK ( sziget ) MURTER tábla irányába kell haladni, Tisno innen még 18  km-re van, a tengerparton. Tisno csak ennek a szakasznak a végén van kiírva.

Az út bevisz a falu centrumába, ahol bal kéz felől lesz a felnyitható híd. Ott nem kell a hídon átmenni, hanem egyenesen kell tovább haladni. Balra látható  a pék és a presszó, jobbra a hentes, közértek és bank, előttük haladva végig az aszfalt úton. 4-500 m-re a mólókkal szemben  jobbra lesz a TOMISLAV és a NIKOLA panzió és  étterem, amelyek saroképületek, és közöttük  jobbra kell felkanyarodni az úton. Csak egy keresztutca lesz fent, kb. 8o m-re, enyhén jobbra kanyarodva a domb felé esik a Villa Tolnai.


FIGYELEM!  A szállást elfoglalni csak 15 órától lehet, az utolsó napon távozni 9 óráig szükséges!!
 

Kellemes utazást kívánunk!                         

   a   VILLA TOLNAI   csapata

                                                                              


Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight